EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Година затвор за неплатени данъци в Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Година затвор за неплатени данъци в Гърция

mail10:40 | 04.01.2011прегледи 752 коментарикоментари 0


Глоби до 100 хиляди евро за далавери с горива по бензиностанциите, а също и една година затвор за неплатен Данък добавена стойност (ДДС) предвиждат законодателни промени, изготвени от правителството в Атина в контекста на усилията му да се справи с данъчните длъжници и да напълни хазната, пишат вестниците днес.
Промените предвиждат глоби и отнемане на лиценза, ако собственик е фалшифицирал данните на бензиновите колонки.
Глобите започват от 10 хиляди и стигат до 100 хиляди евро.
Финансовото министерство пък иска затвор за неплатен ДДС на стойност до три хиляди евро.
Икономическите издания пишат, че приходите в бюджета през декември са нараснали с 10,6 на сто и те са дошли от данъци заради предоставената от кабинета възможност за приключване на стари задължения към държавата. На годишна основа този ръст се очаква да бъде 5,4 на сто и да се доближи до поставената от правителството цел за 2010 г., която е шест процента.
Всички издания цитират премиера Георгиос Папандреу, който по повод на подетата от него кампания за събиране на подписи за емитиране на еврооблигации, казал, че ако "Европа остане в днешното си "ембрионално" състояние, натискът на пазарите ще продължи".
Главната опозиционна партия в Гърция Нова демокрация окачествява инициативата на премиера за емитирането на еврооблигации като "пи-ар фойерверк", а правителственият говорител упрекнал консерваторите, че "реакцията им е знак, че не познават нито проблемите на страната, нито могат да намерят решения".


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg