EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Говорителят на Белия дом подаде оставка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Говорителят на Белия дом подаде оставка

mail22:23 | 21.07.2017прегледи 10677 коментарикоментари 0


Говорителят на Белия дом Шон Спайсър - един от най-важните гласове на правителството - подаде оставка днес, след като президентът Доналд Тръмп назначи за директор на комуникациите на Белия дом финансиста от Уолстрийт Антъни Скарамучи, предадоха Франс прес и Ройтерс.
Американски медии съобщават, че 45-годишният Спайсър е подал оставка, защото бил твърдо несъгласен с назначението на Скарамучи, посочва АФП.
53-годишният Скарамучи ръководи инвестиционна фирма и ще замени Майкъл Дубке, който подаде оставка на 18 май. Дубке посочи лични причини за оттеглянето си. Досега Спайсър временно изпълняваше длъжността му.
Постът директор на комуникациите на хартия е със стратегическо значение, но говорителят на Белия дом е лицето и гласът на правителството, отбелязва АФП.
ДПА отбелязва, че Скарамучи е изявен поддръжник на Тръмп с малък политически опит. Очаква се той да заеме новия си пост през август според служител в Белия дом, цитиран от Ройтерс.
Оставката и назначението съвпадат с криза, разтърсваща Белия дом заради разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намеса на Русия в изборния процес в САЩ през 2016 г. и за таен сговор с предизборния екип на Тръмп с Москва, напомня АФП.

По-рано подаде оставка Марк Корало - говорител на външния юридически екип на президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.
Това е съобщил самият Корало в декларация, разпространена чрез електронната му поща. Той не посочва причините за оттеглянето си. Напоследък в медиите се появиха твърдения, че Тръмп извършва реорганизация на своя юридически екип.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg