EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Глобиха телекомите заради прехвърлянето на номерата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глобиха телекомите заради прехвърлянето на номерата

mail09:00 | 18.05.2010прегледи 768 коментарикоментари 0


Комисията за регулиране на съобщенията глоби всички 20 предприятия, които предоставят телефонни услуги, заради забавяне на процедурата по преносимост на телефонните номера, съобщиха от регулатора.
Срокът, в който телекомите трябваше да представят в комисията подписани от всички предприятия процедури за осъществяване на преносимост на номерата в мобилни мрежи, изтече на 10 май.
Санкцията, наложена от регулатора, е по 5 хиляди лева за всяка процедура.
Действащата в момента административна процедура за обслужване на „две гишета” затруднява крайните потребители, затова от 6 август мобилните оператори трябва да започнат работа на „едно гише”, обясниха от  комисията.
Към момента всеки клиент, който желае да пренесе своя номер, трябва да посети първо офиса на настоящия си оператор, да получи сертификат за пренасяне и след това да отиде при новия оператор.
След въвеждането на новата процедура абонатите ще могат да отидат директно в магазините или офисите на избрания от тях оператор и да заявят своето желание за прехвърляне. Приемащият оператор, от своя страна, поема всички останали процедурни въпроси, свързани с прехвърлянето на номера от даряващия телеком, без това да засяга клиента.
Самият процес по пренасянето се очаква да става в рамките на една седмица от подаването на заявление при приемащия оператор.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg