EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Глоби за шумни заведения в Прищина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глоби за шумни заведения в Прищина

mail15:09 | 25.08.2023прегледи 612 коментарикоментари 0


Община Прищина започна мониторинг на шума в ресторанти и барове, като наблюдението ще се извършва от контролен център, който започна да работи от днес, предаде за БТА агенция КосоваПрес.

Заведенията, които превишават нивото на шума, ще бъдат автоматично санкционирани от системата за контрол, като глобите са от 500 до 3 хиляди евро, а в някои случаи се предвижда затваряне на обектите за осем дни.

На заведенията, които все още не са подали молба за поставяне на устройства за контрол на шума, беше казано, че санкциите започват от днес.

Кметът на Прищина Перпарим Рама каза, че вече са инсталирали голям брой сензори, а също така е налице регламент за отчитане. По думите му бизнесът не може да допуска шум над 60 децибела. Рама се похвали, че системата за отчитане на нивото на шума е единствената в света и към нея е проявил интерес американски сенатор.

Междувременно директорът на косовската полиция за региона на Прищина Басри Шабани приветства стартирането на този важен проект за гражданите и заведенията и каза, че той ще помогне и на косовската полиция.

Представителите на заведенията казаха, че за тях това е облекчение./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039