EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Глоби за шофьорите без "Гражданска отговорност"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глоби за шофьорите без "Гражданска отговорност"

mail14:00 | 30.09.2010прегледи 2452 коментарикоментари 0


Всички шофьори без задължителната застраховка "Гражданска отговорност" ще бъдат глобени. Камикадзетата зад волана, които правят често катастрофи, ще плащат повече за застраховката, а цената й вероятно ще се вдигне. Това ще бъде резултат на двете наредби, които прие на първо четене Комисията за финансов надзор, съобщи информационна агенция Стандарт Нюз.
Сключените застраховки "Гражданска отговорност" ще се регистрират в нова информационна система, гласи първата наредба. Така ще се знае коя кола няма застраховка. Идеята е шофьорите да бъдат глобявани за всеки ден, през който нямат валидна полица. Освен това застраховките за калпавите шофьори ще скочат в пъти, след като има единна база с данни кой прави катастрофи.
С втората наредба КФН ще задължи компаниите да заделят по-големи резерви за полиците "Гражданска отговорност", които продават. Това се налага заради конкуренцията и ниските цени, съпроводени с големи плащания за щетите. По-високите резерви може да накарат компаниите да вдигнат цената на "Гражданска отговорност".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg