EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Глоби за липсващи шахти от утре

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глоби за липсващи шахти от утре

mail15:00 | 10.08.2011прегледи 1297 коментарикоментари 1


На комуналните дружества в София, чиито улични шахти липсват и не са възстановени, ще се налагат санкции, каза на среща с представители на дружествата кметът на София Йорданка Фандъкова. Кметът припомни, че на работна среща с управителите на дружествата в края на миналата година е било договорено да започне възстановяването на липсващата инфраструктура. Проведена е и втора работна среща с две от комуналните фирми в края на юли, но проверката на Столичния инспекторат е показала, че няма резултат от договорените дейности. Йорданка Фандъкова посочи, че общината инвестира в ремонта на тротоари, като стойността на тези дейности е два милиона лева. Подменени са 65 спирконавеса и предстои подмяната на 100 други.
В същото време поетите ангажименти от комуналните дружества при поредицата от работни срещи според кмета не се изпълняват. Представителите на фирмите посочиха, че се работи по възстановяването на липсващата инфраструктура, част от която е предмет на кражби.
Фандъкова изрази съмнения и в коректността на подадените от дружествата данни за липсващите капаци на шахти. В информацията се посочва, че в девет района лисват 563 решетки и капаци на улични шахти. В същото време информация на Столичния инспекторат сочи, че само липсващите капаци върху шахти на "ЧЕЗ" са толкова за целия град. Освен това липсват близо 700 решетки върху улични оттоци, 70 шахти, собственост на "Софийска вода", близо 1000 на "Виваком" и над 250 - на "Улично осветление". Санкциите, които могат да се налагат, са от 1000 до 5000 лева за всеки конкретен случай, припомни Фандъкова. Дружествата изпълняват много социални програми и се надявам и в този случай да подходят отговорно и да възстановят липсващата инфраструктура, посочи кметът.
По думите й първите, които трябва да обърнат внимание на проблема с инфраструктурата си навън, са "ЧЕЗ". Те са собственици на разпределителни табла, които на места са отключени, корозирали и са в близост до детски площадки или жилищни блокове, където има опасност от инциденти. Изпращам писмо до тях за възстановяването на таблата в добър и безопасен вид, каза Фандъкова. От "Виваком" са посочили, че в "Люлин" се изпълнява пилотен проект за капаците на уличните шахти, който ако има успех, ще се разпростре в целия град. Кметът на София заяви, че общината е започнала подмяната на шахтите, които са нейна собственост с такива със заключващ механизъм и се надява и фирмите да направят това, за да не се крадат. Предстои преглед на проекта на "Софийска вода" за възстановяването на уличните шахти в "Оборище". Ако проектът е успешен, ще се работи по възлагането на поддържката на шахтите вцелия град на комуналното дружество.


 


 
Коментари
 
Петев - 10-08-2011 г. 21:06:20

Какви шахти, какви глоби? От години е ясно, че изкупвателните пунктове печелят от кражбите, а част от печалбите потъва в партийни каси. Парламентът е безсилен, партийните босове са тези, които дирижират МРЪСНИЯ БИЗНЕС!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg