EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Глобал маркетс" обжалва лиценз, който нямат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Глобал маркетс" обжалва лиценз, който нямат

mail14:40 | 29.07.2014прегледи 865 коментарикоментари 0


Инвестиционният посредник "Глобал маркетс" обжалва пред  Върховния административен съд решението на Комисията за финансов надзор /КФН/ за отнемане на лиценза, съобщиха от инвестиционния посредник.
От компанията допълват че на 27 март тази година те сами си  върнали лиценза на КФН, заради административни пречки в работата на фирмата. "Ако в действията на надзора /КФН/ имаше не
показност, а целесъобразност и законосъобразност, отнемането на  лиценза ни трябваше да стане не сега, четири месеца след  връщането му, а още преди четири години, защото като основание  за това са посочени нарушения на посредника в периода 2009-2010  година", пише в съобщението на фирмата.
Комисията за финансов надзор (КФН) съобщи на първи юли, че  открива производство по отнемане на лиценза на инвестиционния  посредник "Глобал маркетс" ООД заради  "констатираните системни нарушения на Закона за пазарите на  финансови инструменти".
По-рано ДАНС разкри, че инвестиционният посредник е изградил мрежа от фирми за маркетингови услуги, чрез която на 26 и 27  юни на стотици фирми и граждани е изпратен по мейла  "Информационен бюлетин относно рисковете за депозити в български банки". Съобщението предизвика опашки за теглене на пари пред  български банки.
От 2010 г. Комисията за финансов надзор (КФН) е извършила различни проверки на дейността на "Глобал Маркетс" ООД,  вследствие на които са съставени близо 120 акта за установяване  на административно нарушение, пише в съобщението на КФН по повод отнемането на лиценза.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg