EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Глоба за НЕК заради „Цанков камък”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глоба за НЕК заради „Цанков камък”

mail15:54 | 09.06.2012прегледи 762 коментарикоментари 0


Имуществена санкция от 12 000 лв. е наложена на НЕК заради нарушения, свързани с обекта "Цанков камък", съобщиха от Басейнова дирекция-Пловдив.
При проверка на речното русло на река Лясковска, на територията на община Девин, е установено, че е извършено строителство на фундаменти със закрепени стълбове на електропровода без издадено разрешително за ползване на воден обект за изграждане на линейна инфраструктура (преносна мрежа), пресичаща водни обекти (в случая река Лясковска). Наложената на дружеството имуществена санкция е 10 000 лева.
Отново при проверка на речното русло на река Лясковска, на територията на община Девин, е установено, че при извършване на реконструкцията на път ІІІ-868, Девин-Михалково от разклона на стария път при вливане на река Лясковска в река Въча до тунела е изместено речното корито по левия бряг на река Лясковска, при което е нарушено естественото й състояние на три места.
“НЕК” ЕАД, няма издадено разрешително за извършване дейности, с цел регулиране на оттока на река Лясковска, с което дружеството е нарушило разпоредбите на Закона за водите. В този случай наложената санкция е 2 000 лева.
От началото на годината, Басейнова дирекция Пловдив е извършила 1326 проверки, като направените предписания са 1241. В резултат на проверките са съставени 74 Акта за установяване на административни нарушения. Издадените за същия период Наказателни постановления са 123 броя за 96 800 лева.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg