EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Глоба за Енерго-Про, лицензът остава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Глоба за Енерго-Про, лицензът остава

mail12:10 | 03.02.2015прегледи 1240 коментарикоментари 0


"Енерго-Про" може да бъде глобено с между 20 000 лв. до 1 млн. лв., но нарушенията, свързани с издаване на две фактури с един и същ падеж не е толкова тежко, че да се стигне до отнемане на лицензията на дружеството. Това съобщи на пресконференция председателят на ДКЕВР Светла Тодорова.
Констативен протокол за откритите нарушения ще бъде връчен днес на представител на дружеството, а ако представител откаже да го подпише, се подписва от двама свидетели, посочи Тодорова. Няма нарушения по отношение на периода на отчитане, той е 31 дни, но не е ясно защо направеният за някои абонати на дружеството втори отчет е предприет в началото на годината, добави тя. Второто нарушение е, че потребителите не са били своевременно информирани за това допълнително отчитане. Поради предприетите от дружеството действия някои потребители трябва да платят две сметки в един и същи срок, което означава плащане на енергия за по-дълъг от 31 дни период, поясни Тодорова. С решение на комисията може да бъде наложена принудителна административна мярка, с която се дават предписания на дружеството, другият вариант е да се издадат наказателни постановления, поясни председателят на ДКЕВР.

Въпреки че клиентите с двойно отчитане на енергията и съответно с две сметки на един и същ падеж са 67 000, то жалбите, постъпили в "Енерго-Про" от недоволни клиенти са 14, тоест, ако се съставят наказателни постановления, те ще са 14, обясни Тодорова в отговор на въпрос. Процедурите за отнемане на лицензиите на трите дружества не са прекратени, въпреки че няма произнасяне по тях, но те са към снабдителните дружества, а не към разпределителните, припомни Тодорова в отговор на въпрос./БТА, снимка: ЕП
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg