EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Гледната точка на Цв. Василев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гледната точка на Цв. Василев

mail17:48 | 11.07.2014прегледи 1504 коментарикоментари 0


„Не съм чел тази европейска заповед за арест, не се крия от никого. Ще дам своите показания пред съответните органи". Това заяви банкерът Цветан Василев в интервю в предаването на Цветанка Ризова по bTV.

За „обира на века" ще кажа едно - в огромната си част нещата са силно изкривени и преувеличени. Що се отнася за т. нар. лоши кредите, не бих искал да коментирам нищо. След като се запозная с оценката, ще направим своите действия", добави Василев.

„Този кръг от хора активизира своите действия срещу мен и банката в последно време. Описал съм кои са в кръга на съответните органи в заверени показания. Никой май няма интерес да се намери разумно рационално обяснение. Целта е да се дискредитира банката", заяви мажоритарният собственик на КТБ, който не пожела да каже имена. „Те обаче дължат доста пари на банката и очевидно нямат интерес да ги върнат. Може би разчитат на това. Нещата вървят по строго определен сценарий. Всичко започна с мнимо поръчителство на убийство. На тяхната въдица се уловиха и държавни органи".

„През цялото време съм бил в чужбина, когато съм теглил парите - категоричен бе той. Не било компютри, а компоти. Аз нямам прлаво да раздавам кредити, това би трябвало да е известно на господин гуверньора на БНБ. Представятели си 3,5 милиарда без кредитни досиета. Звучи несериозно. Банките са сред най-силно контролираните институции", каза още той. Дали централната банка не си е свършила също работата, ако банката е в такова лошо състояние, попита Василев.

В близките дни ще се явя пред съответните органи, допълни той. И обеща да се върне в България в най-скоро време.

"Отношенията ми с Делян Пеевски са били като с клиент с банката", сподели Василев. Комуникацията ми в момента е силно затруднена, но получавам информация. Моето име бе очернено и ще направя всичко, за да го изчистя, завърши банкерът, който не сподели пред водещата къде се намира. 

източник: 24 часа


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886