EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Гласуваме за български проект на WSIS 2016

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гласуваме за български проект на WSIS 2016

mail13:07 | 29.02.2016прегледи 1064 коментарикоментари 0


Български проект на русенската регионална библиотека „Любен Каравелов“  е номиниран от Международния съюз по далекосъобщения за престижните награди за Информационното общество WSIS 2016. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обявява всяка година условията и фазите на инициативата.

До 31 януари 2016 година, 400 проекти от целия свят са кандидатствали за наградите. 316 от тях, сред които и българската инициатива, са номинирани да продължат в следващите фази на конкурса. 

В момента, подборът за WSIS Наградите за 2016 г. се намира в третия си етап. От  6 февруари до 10 март 2016 г., с публично онлайн гласуване ще бъдат определени три проекта, които ще бъдат наградени. 

Българският  проект на русенската регионална библиотека „Любен Каравелов“ участва в категорията „Изграждане на капацитет“. Той е насочен към подобряване на грамотността на децата във финансовата област.  Целта е библиотеката да бъде превърната в модерна, достъпна  и иновативна среда за деца и млади хора, където те да придобият базова финансова грамотност. Младите българи от Русе ще бъдат обучавани как да използват мобилните си устройства за управление на личните финанси, за инвестиции и дарителство. В библиотеката е оборудвана интерактивна зала и са създадени програми за обучение за използване на финансови мобилни приложения и за представяне на основните финансови термини.

Гласуването за българския проект може да бъде направено на следния линк:        

http://groups.itu.int/stocktaking/WSISPrizes/WSISPrizes2016/Voting.aspx.

Информацията е на МТИТС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg