EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гласова търсачка от Google Chrome

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гласова търсачка от Google Chrome

mail12:10 | 30.03.2011прегледи 1700 коментарикоментари 0


По всичко изглежда, че от Google не искат да ограничат услугите си за разпознаване на глас само до мобилните устройства. Според информацията, в последната версия на браузъра Chrome е заложена такава поддръжка. Браузърът ще получи освен ново лого и някои интересни функционалности. Те включват разпознаване на реч и конвертирането й в текст и 3D CSS енджин с поддръжка на хардуерно ускорение от графичния процесор за гладко зареждане. Новината съобщава Ubergizmo, цитиран от digital.bg. Най-новият Google Chrome ще поддържа HTML5-базирана платформа за разпознаване на глас. Това ще позволи на разработчиците да създадат подобен тип приложения. А ето и как ще се осъществява конвертирането на речта в текст. След като бъде записан, аудио файлът ще се изпраща мигновено до специални сървъри за конвертиране. На същия принцип работи Google Voice при Android смартфоните.
Това автоматично означава, че ако бъде създадена подходяща интернет страница, тя ще може да бъде управлявана само с гласови команди и инструкции.
Такъв сайт вече има и при наличието на правилната версия на Гугъл Chrome само чрез едно кликане на определения символ се активира възможността да се дадат гласови команди. Като всяка система за разпознаване на гласа и тази не всеки път изпълнява точно това, което и е било казано, но определено дните на постоянното кликане върху линкове може би са към своя край.
 


Тагове: търсачка, Google
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg