EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гимназия по туризъм ще се строи в Несебър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гимназия по туризъм ще се строи в Несебър

mail11:13 | 06.08.2020прегледи 580 коментарикоментари 0


"Слънчев бряг" АД реши да продаде свой имот на Община Несебър, върху който да се построи Гимназия по туризъм. Решението е взето на Редовното годишно Общо събрание на акционерите на дружеството. Това съобщи "Слънчев бряг" АД.
Става въпрос за имот с площ от близо 4 500 кв.м, който се намира в зона - запад в курорта. Там се е намирал бившият стол за хранене "Балкан". Продажбата ще се извърши чрез пряко договаряне с Община Несебър, като преговорите ще започнат от начална цена в размер на 730 000 лева без ДДС.
Според Решението на Общото събрание се допуска разсрочено плащане на цената до 1 година от сключване на сделката.
Развитието на туризма в цялата община е немислимо без квалифицирани кадри, които да предлагат качествен туристически продукт. Туристическият бранш в региона от години изпитва остра нужда от специалисти, притежаващи професионални знания, умения и опит. В година на безпрецедентна световна криза в туризма, като настоящата, причинена от пандемията от COVID-19, дългосрочните стратегии трябва да започнат реализацията си, за да се подпомогне преодоляването на предизвикателствата пред бранша, каза изпълнителният директор на акционерното дружество Златко Димитров.
През 2019 година кметът на Община Несебър започна преговори със собственика на имота "Слънчев бряг" АД за закупуване на въпросния терен. Одобряването на сделката ще се извърши от Общинския съвет в Несебър.
Ако сделката с Община Несебър пропадне, предвижда се да се проведе електронен търг за имота, както предвиждат новите правила за продажба на държавни имоти и имоти на държавни дружества.
Имотът вече е бил предлаган за продажба на търг през 2016 година на цена от малко над 704 000 лева, но не е имало интерес към него.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4142