EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германците раздели за енергийните доставки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германците раздели за енергийните доставки

mail11:40 | 19.04.2022прегледи 788 коментарикоментари 0


Населението в Източна и Западна Германия е разделено по въпроса за енергийните доставки от Русия, като хората в западната част на страната са по-склонни да понасят трудностите поради войната в Украйна, сочат данните от представително проучване на общественото мнение, проведено от института „Сивей“, предаде ДПА. Проучването е направено по поръчка на фондация „Еон“ и обхваща 10 000 души.

В Западна Германия 64 на сто от респондентите заявяват, че са готови да живеят без енергия, внасяна от Русия, докато на изток този дял е  42 процента.

„Войната в Украйна още веднъж показва различното отношение на германците от източната и западната част на страната по въпросите за енергийния преход и глобалното затопляне“, казаха авторите на изследването. 

Има сходно разделение и в желанието на хората да намаляват отоплението или да шофират по-рядко. На запад между 55 и 70 процента от анкетираните заявяват подобна готовност, а в Източна Германия тази група съставлява по-малко от половината респонденти.  

Проучването отчита и разлики в отношението към алтернативните енергийни източници. Респондентите в Източна Германия подкрепят използването въглищата като алтернатива на руския газ, докато тези в Западна Германия искат да се обърнат към възобновяеми източници. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158