EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германците не дават пари на заем

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германците не дават пари на заем

mail12:56 | 25.08.2009прегледи 1423 коментарикоментари 0


Ако искаш да загубиш приятел - дай му пари на заем. Тази максима важи с особена сила за германците, сочат резултатите от проучване на социологическата агенция Forsa.
Една трета от германците по принцип изключват възможността да дадат пари на заем дори на приятели, сочат резултатите от анкетата, цитирана от К2Капитал.
Участниците, дали този отговор, действат според старата германска поговорка - там, където се намесят пари, приятелството свършва.
Две трети от анкетираните биха поискали от приятелите, на които заемат пари, разписка.  Едва една трета напълно вярват на приятелите си по финансови въпроси.
Сред анкетираните 60 на сто по принцип са готови да заемат пари на приятели, но при редица условия, като 84 на сто от тях биха искали да знаят за какво ще се използват парите им. Според 80 на сто е приемливо заетите пари да се използват за медицински  услуги, а според 57 на сто - за плащане на адвокати.
Едва 8 на сто биха подкрепили финансово някой, който е оставил всичките си пари на игралната маса. Готовността да се помогне за плащане на почивка или пластична операция е съответно 8 на сто и 4 на сто.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg