EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германците все по-критични към Меркел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германците все по-критични към Меркел

mail07:25 | 28.12.2017прегледи 11194 коментарикоментари 0


Трудностите при съставяне на новото федерално правителство на Германия дистанцира лидера на Християндемократическия съюз (ХДС) от гражданите, коментира баварският ежедневник Die Sueddeutsche Zeitung. Проучване на института YouGov показва, че почти всеки втори германец (47%) предпочита председателя на ХДС да освободи поста преди края на мандата й през 2021 г. – разбира се, ако все пак бъде избрана за канцлер на Германия. Само 36 на сто от участвалите в анкетата биха искали Меркел да остане в кабинета в Берлин за срок от още четири години.

От редакцията отбелязват, че след изборите за федерален парламент (24 септември) Меркел се радваше на по-голяма подкрепа от страна на германските граждани.

Малко преди началото на преговорите със Съюза (ХДС/ХСС) за съставянето на нова голяма коалиция в Берлин рейтингът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) падна под 20%. Това показва проучване на телевизионните канали RTL/N-tv, цитирано от националния ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Съгласно резултатите, публикувани в сряда, партията на Мартин Шулц може да разчита на подкрепата на 19 на сто от германските граждани – с един процент по-малко, в сравнение с последната подобна анкета, проведена миналата седмица.

С един процент нагоре се вдига рейтингът на Християндемократическия съюз и на Християнсоциалния съюз. Воденият от канцлера Ангела Меркел политически блок може да разчита на подкрепата на 34% от германските граждани.

„Зелени“ остават на ниво от 12%, „Алтернатива за Германия“ пада с един процент надолу до 12%. „Левица“ събира 10%, а Свободната демократическа партия (СвДП) – осем процента.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg