EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германци зарязват старите си коли в Чехия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германци зарязват старите си коли в Чехия

mail18:45 | 31.03.2017прегледи 1153 коментарикоментари 0


Все повече германци изоставят счупените си автомобили на чешка територия в близост до границата, за да избегнат таксата за изтеглянето и рециклирането им, пише в. Млада фронта Днес.

Вестникът съобщава за ситуацията в град Хеб, Западна Бохемия, близо до германската граница, където многобройни употребявани коли от Германия, чийто собственици искат да се отърват от тях, са изоставени на обществени паркинги, пред търговски центрове или в жилищни комплекси. Някои автомобили стоят паркирани от месеци, но местното законодателство не може да принуди собствениците да ги отстранят.

„Имаме информация, че нашите германски съседи докарват старите си коли до Хеб, вечерят, свалят регистрационните номера от автомобила и го изоставят”, споделя зам.-кметът на града Зденек Хркал.

Преди традиционното пролетно почистване, в града са преброени 20 изоставени коли. Част от тях са с номера, но без валидни документи, със счупени огледала и прозорци.

Чужденците, които са попаднали в катастрофи, също понякога решават да не ги ремонтират и ги оставят в Чехия, за да избегнат и плащането на такса за репатриране.

Ако такава кола не пречи на движението и не е заплаха за околната среда, властите нямат право да я премахнат, обяснява зам.-кметът. В повечето случаи общинските власти не могат да идентифицират собствениците на тези коли, защото нямат номера или са с фалшиви. Ако все пак собственикът бъде открит и му бъде изпратена покана да прибере автомобила, често той не се свързва с властите или дава неверен адрес, а понякога съобщава, че вече не е притежател на колата.

Така, цялата гранична зона е „наводнена” от подобни автомобили от съседни държави, чийто точен брой е трудно да бъде определен.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg