EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германският пазар на труда разнопосочен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германският пазар на труда разнопосочен

mail16:40 | 02.09.2022прегледи 1008 коментарикоментари 0


Намеренията на германските компании да наемат нови служители са намалели минимално. Те дори планират да увеличат броя на служителите си въпреки несигурносттите, пред които са изправени, сочат най-новите данни на Мюнхенският институт "Ифо" (Ifo), получени в БТА.

Индексът на заетостта спадна до 101,0 пункта през август в сравнение със 101,1 пункта през юли. Недостигът на квалифицирани служители обаче затруднява запълването на много свободни работни места.

В производството индексът на заетостта се понижи за трети пореден месец. Плановете на германските работодатели в сектора са само леко положителни относно наемането на работна ръка. 

В сферата на услугите заетостта донякъде се възстанови от резкия спад през юли. В областта на информационните технологии непрекъснато се търсят нови служители, докато предприятията в хотелиерството биха желали да запазят броя на служителите си непроменен.

При търговията намаляващият брой клиенти и увеличените разходи бавно се отразяват върху плановете за наемане на персонал. Предстои кръг от съкращения, алармират експертите. Все пак във сферата на строителството има единични сигнали за предстоящи назначения.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg