EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германският износ неочаквано расте

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германският износ неочаквано расте

mail11:30 | 09.10.2012прегледи 331 коментарикоментари 0


Износът на Германия изненадващо се е увеличил през август с 2,4 процента спрямо предходния месец, тъй като търсенето от страните извън засегнатата от кризата еврозона е било голямо, съобщиха ДПА и Асошиейтед прес.
Това е най-силното нарастване на износа от май. През юли износът се увеличи с 0,4 процента и за август анализаторите очакваха спад с 0,6 процента. Вносът е нараснал скромно с 0,3 на сто, колкото бе растежът и през юли.
На годишна основа германският износ се е увеличил с 5,8 процента през август благодарение на скока от 13 процента на експорта за водещите световни икономики като САЩ и Китай. Износът за партньорите на Германия от еврозоната, голяма част от която е рецесия, е спаднал с 3,1 процента. Общо германският внос се е увеличил с 0,4 процента през
август спрямо същия месец на миналата година. Икономическият растеж на Германия се забавя тази година след две години на стабилно темпо на нарастване на брутния вътрешен
продукт. Миналата седмица правителствените данни показаха, че промишлените поръчки са били с 1,3 процента по-малко през август. Бизнес доверието също се е понижило, отразявайки безпокойството от дълговата криза в еврозоната.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg