EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германските компании в чужбина - оптимисти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германските компании в чужбина - оптимисти

mail18:01 | 05.07.2017прегледи 3943 коментарикоментари 0


По-голямата част от германските компании, опериращи в чужбина, вече са по-оптимистични за техния бизнес, отколкото са били преди време, сочи проучване на Търговската камара на Германия (DIHK), цитирано от агенция "Ройтерс" и Инфосток.

Около 56% от анкетираните от DIHK близо 4000 фирми очакват по-добри условия за техния бизнес през следващите 12 месеца, а повече от една трета (над  33%) заявяват, че очакват подобряване на икономиките в страните-домакини в  които те оперират.

Въпреки този висок оптимизъм обаче, рекордните 50% от запитаните германски компании считат, че политическите рискове представляват най-голяма заплаха за бизнеса им през следващите 12 месеца. Като основни политически  рискове се сочат преговорите на Великобритания с ЕС за напускането на съюза (Брекзит), както и търговската и политиката на протекционизъм от страна на САЩ.

Според DIHK не може да се изключва евентуална търговска война със САЩ. Въпреки това Германската търговска камара прогнозира нарастване на немския износ към САЩ със 7% през текущата година, но и спад на експорта към Великобритания с 5 на сто. В същото време анкетираните немски компании очакват разкриването на поне 200 хиляди работни места в световен план, от които 40 хиляди само в САЩ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg