EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германските здравни каси пращат туристи у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германските здравни каси пращат туристи у нас

mail17:15 | 30.09.2019прегледи 643 коментарикоментари 0


Здравният туризъм, чиито услуги са с високо качество и се прeдлагат целогодишно, е ключов елемент от нашите усилия за утвърждаване на България като дестинация за четири сезона. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на шестия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, посветен на тази тема.

Важно e да покажем качество на услугите, но и да заслужим доверието на ключови пазари. Германия е един от тях, посочи министърът и  съобщи, че е постигнат огромен успех и исторически пробив през последните няколко години - вече са подписани споразумения и е дадена зелена светлина за съвместна работа с германските здравни каси. Те ще изпращат в България германски граждани, които искат да ползват услугите на нашия здравен туризъм. В това число и частните хотели ще имат право да предлагат услуги, сертифицирани и спазващи наредбите на Министерството на туризма и на Министерството на здравеопазването. Представители на германските здравни каси са направили специална проверка на място, стана ясно от думите на министъра.

Тя анонсира, че предстои да докажем заслуженото доверие и че споразуменията са още една възможност да увеличим броя на туристите от Германия. Много малко са държавите, които приемат германски здравноосигурени лица, подчерта министър Ангелкова и уточни, че целият престой се поема от касите. Бизнесът не трябва да плаща за акредитация. Нужно е обаче базата, която предлага, да отговаря на необходимите изисквания, и всички хотели, които искат да ползват тази възможност, се сертифицират по правила на германската страна. Следващата стъпка е активен маркетинг за реализацията на тези отношения в здравния туризъм, каза министърът и акцентира, че това е уникална възможност богатата ни хотелска база да се ползва през цялата година. Друга стъпка, по която министерството работи, е насърчаване на здравния туризъм за превенция.

В рамките на актуализираната Национална стратегия за устойчиво развитие на туризма до 2030 г. стартирахме и разработване на подстратегия за здравния туризъм с конкретен план за действие към нея. Те са публикувани за обществено обсъждане и ще покажат следващите стъпки, които трябва да извървим заедно с всички заинтересовани. С министър Ананиев вече сме открили дискусия по темата с изтъкнати български лекари, така че успешно да се позиционираме на тази карта. В тазгодишното издание на инициативата за популяризиране на ЕДЕН дестинациите на Европейската комисия спечелихме и проект за малко познати дестинации в балнео- и СПА сектора. Пет общини - Ардино, Баните, Костенец, Самоков /с. Белчин/ и Сапарева баня, ще бъдат активно рекламирани за този вид услуги.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg