EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германски фирми с интерес към жп сектора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германски фирми с интерес към жп сектора

mail15:08 | 26.10.2017прегледи 9363 коментарикоментари 0


Делегация, включваща представители на 7 германски компании от железопътния сектор е на посещение в страната ни за проучване на възможностите за инвестиции и реализиране на съвместни проекти. Те се срещнаха със заместник-министъра на икономиката Александър Манолев. Делегацията е ръководена от Аксел Шупе, управител на Съюза на германската жп-индустрия – организация на федерално ниво, която обединява над 190 компании покриващи цялата верига по отношение на жп техниката, съобщи Министерство на икономиката.

Зам.-министър Манолев представи насърчителните мерки за привличане на инвестиции и приоритетите на Министерството на икономиката. „Страната ни се утвърждава като предпочитана дестинация за инвестиции заради политическата стабилност, добрите макроикономически показатели и ниските оперативни разходи“, коментира той. По думите му през последните години се осъществят и мащабни проекти за подобряване на жп инфраструктурата, финансирани от европейските фондове, които привличат и много чуждестранни компании, които кандидатстват за тяхното изпълнение.

„България има много добри традиции в жп сектора, в това число и със специализирани училища, които подготвят квалифицирани кадри“, подчерта Александър Манолев. Той коментира, че се надява, че ще бъдат установени ползотворни връзки с български компании като акцентира, че те имат сериозен потенциал. Даден бе пример с подписания договор за продажба и ремонт на 40 товарни вагона, който бе сключен между завод „Септември“ и полската Група „ЗУЕ“.

По време на срещата Българска агенция за инвестиции и Национална компания „Индустриални зони“ направиха презентации за възможностите за инвестиции и мерките по Закона за насърчаване на инвестициите, от които биха могли да се възползват.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg