EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германски фирми подписват с ОАЕ за водород

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германски фирми подписват с ОАЕ за водород

mail07:35 | 24.03.2022прегледи 1257 коментарикоментари 0


Германски компании са подписали споразумения с фирми от ОАЕ, за да изградят верига за доставки на водород, съобщи германското министерство на икономиката, цитирано от Ройтерс. Това се случва на фона на усилията на Берлин да свие въглеродните емисии и да намали зависимостта си от руските енергоносители.

Споразуменията са били подписани при посещението на германския министър на икономиката Роберт Хабек в страните от Залива, за да обсъди дългосрочни доставки на енергия. Берлин инвестира в по-чиста енергия и се стреми да намали зависимостта си от руската енергия като част от усилията на Запада да постави под натиск Москва заради инвазията й в Украйна, предаде БТА.

Германската компания за комунални услуги "Унипер" (Uniper) заедно с Националната петролна компания на Абу Даби (ADNOC) и "ДЖЕРА Америкас" (JERA Americas) подемат съвместен демонстрационен проект за транспорт на водород, съобщи министерството в комюнике.

Целта на споразумението е да се изгради верига за доставки на водород, произведен от възобновяема енергия от ОАЕ до Вилхлемшавен в Германия.

В допълнение германската изследователска организация "Фраунхофер" (Fraunhofer) и министерство на енергетиката и инфраструктурата на ОАЕ са се споразумели да задълбочат обмена на опит в устойчивата енергия и прилаганата водородна технология.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163