EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германски фермери искат фонд заради диоксина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германски фермери искат фонд заради диоксина

mail16:50 | 19.01.2011прегледи 483 коментарикоментари 0


Германският селски съюз настоя да бъде създаден специален фонд за покриване на вредите, нанесени на селскостопанския сектор от скандала с диоксина, предаде ИТАР-ТАСС.
"Искаме да бъде създаден "спасителен чадър" за целия отрасъл", заяви председателят на съюза Герд Зонлайтер.Според Зонлайтер фондът ще даде възможност да се смекчи ударът върху производителите на селскостопански стоки при подобни кризисни ситуации в бъдеще и трябва да се създаде чрез вноски на компаниите, произвеждащи фуражи.
Щетите от скандала с диоксина вече достигат 100 млн. евро, сочат оценките на ръководителя на Германския селски съюз.След откриването на диоксин във фуражи, а след това и в яйца, свинско и птиче месо, в Германия временно бяха затворени 4700 ферми, които имаше вероятност да са получили заразени храни за животни. Според данни на германското правителство все още са затворени над 930 ферми.Герд Зонлайтер приветства мерките за борба с кризисната ситуация, които бяха предложени от министъра на прехраната, селското стопанство и защитата на потребителите Илзе Айгнер.
Мерките са насочени към засилване на контрола върху качеството на храните за животни и селскостопанската продукция.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg