EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германската икономика попадна в лятно блато

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германската икономика попадна в лятно блато

mail10:08 | 30.08.2016прегледи 625 коментарикоментари 0


Бизнес моралът в най-голямата европейска икономика е спаднал осезаемо през август, с най-високите си нива от върха на дълговата криза в Еврозоната през 2012 г., показва проучване на института Ifo, пише Daily Express.
Ръководителят на института Клеменс Фуест заяви: „Бизнес доверието в Германия ясно се е влошило. Германската икономика попадна в лятно блато“.
Индексът за бизнес доверие през август е паднал до 106,2 от 108,3 през юли. В същото време, друг показател измерващ корпоративните очаквания в страната е спаднал до най-ниското си ниво от октомври 2014 г., докато вотът за напускане на ЕС започва да взема своето.
Икономистът от Ifo Клаус Волрабе заяви: „Брекзит има по-силен ефект в момента“.
Данните идват, след като прогнози от миналия месец, че Брекзит може да отнеме 0,4 % от растежа на Германия през следващите осем месеца, по данни на German Institute for Economic Research, допълва агенция Фокус.
Към момента, икономиката на страната е стимулирана от държавните разходи във връзка са наплива на мигранти, както и от политиката на Европейската централна банка за отрицателни лихви.
Но растежът вече се забавя показват последните цифри.
БВП на страната се е покачил с едва 0,4 % в тримесечието между април и юли, което е рязък спад от отчетените 0,7 % растеж в първите три месеца на годината.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg