EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия:Спад на потребителско доверие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия:Спад на потребителско доверие

mail15:30 | 28.03.2013прегледи 279 коментарикоментари 0


Възстановяването на германското потребителско доверие е спряло, тъй като потребителите се безпокоят за това, което предстои, сочи днес проучване, цитирано от ДПА. Нюрнбергският институт за пазарни проучвания GfK съобщи, че неговият предварителен индекс, измерващ доверието на потребителите в най-голямата икономика в ЕС, остава непроменен на сравнително високото равнище от 5,9 пункта през април спрямо март.

Проучването, което обхваща около 2000 домакинства в Германия, направено точно преди кризата в еврозоната да се разрази отново в Кипър, е установило, че потребителите остават като цяло сравнително оптимистично настроени за икономиката. Докато очакванията за икономиката са малко по-високи, очакванията за доходите и желанието за големи покупки са по-ниски, посочи GFK.
Институтът обяснява резултатите от изследването с "икономическите показатели, повишаващите се доходи и умерените цени" в Германия. Представителите на бизнеса в Германия са по-малко оптимистични. Мюнхенският институт за икономически изследвания Ifo съобщи миналата седмица, че неговият индекс за бизнес климата, който се следи внимателно от пазара, се е понижил повече от очакваното до 106,7 пункта този месец спрямо 107,4 пункта през февруари.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg