EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия:Инвеститорското доверие нагоре

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия:Инвеститорското доверие нагоре

mail17:00 | 20.06.2013прегледи 321 коментарикоментари 0


Инвеститорското доверие в Германия се е повишило повече от очакваното този месец, достигайки тримесечен максимум и разсейвайки опасенията за забавяне на растежа на най-голямата
европейска икономика, предадоха ДПА и Асошиейтед прес. Институтът за икономически изследвания в Манхайм, известен с абревиатурата ZEW, обяви, че индексът му, измерващ нагласите сред анализатори и институционални инвеститори за следващите шест месеца, е нараснал до 38,5 пункта този месец, което е с 2,1 пункта повече спрямо май. Анализаторите очакваха  по-незначително увеличение до 38,1 пункта.
Президентът на института Клеменс Фуест изтъкна, че участвалите в проучването са посочили, че германската икономика бавно ще набере скорост през втората половина на годината. Много от участниците в проучването обаче прогнозират не особено голямо подобрение на най-голямата европейска икономика през следващите шест месеца. Индексът все още е под равнището от 48,5 пункта, отчетени през март. Институтът е анкетирал 243 анализатори, посочва ДПА. Те остават обезпокоени за сегашните икономически условия в Германия. Показателят, измерващ текущите икономически условия в страната, е останал почти без промяна на слабото равнище от 8,6 пункта.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg