EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия:Застой в промишлените поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия:Застой в промишлените поръчки

mail14:12 | 08.07.2016прегледи 579 коментарикоментари 0


В Германия индустриалните поръчки през май се запазиха на нивото им през април, при осреднена прогноза за техен растеж с 1,0%, показват данни на официалната германска статистика Destatis. Основна причина за по-слабите данни е изненадващото понижение с 1,9% на вътрешните германски промишлени поръчки след техен растеж с 1,6% през април. Чуждестранните поръчки обаче нараснаха с 1,4% след техен спад с цели 4,3% през предходния месец благодарение най-вече на добър отскок за втори пореден месец на поръчките за немски индустриални и промишлени стоки от останалите страни - членки на еврозоната.  

Новите чуждестранни поръчки за немски промишлени стоки, идващи извън региона на единната валута, се понижиха през май с 0,3% след техен драстичен спад с 4,3% през предишния месец.

Индикаторът на промишлените поръчки показва общия размер на поръчките, получени от производителите на средства за производство, както и от производителите на междинни и потребителски стоки в страната.  

На годишна база германските индустриални поръчки се свиха през май с 0,2% при прогноза за повишение с 0,9% след тяхно понижение с 0,4% през април.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg