EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия:Безработица+заетост към момента

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия:Безработица+заетост към момента

mail09:35 | 02.11.2015прегледи 1077 коментарикоментари 0


Нивото на безработицата в Германия стабилизира през октомври в рекордното дъно от 6,4%, достигнато през предходните няколко месеца, като в същото време молбите за помощи при безработица регистрираха малко по-силно от очакваното понижение, което предполага стабилен растеж на водещата европейска икономика въпреки забавянето на развиващите се пазари, съобщи БНР.

Безработицата в Германия на сезонно коригирана база стабилизира през октомври за пореден месец в 25-годишно дъно от 6,4% (най-ниско ниво след Обединението на Германия през 1990-а година), съвпадайки с прогнозите на финансовите пазари, показва доклад на немската Федерална агенция по заетостта.

На сезонно некоригирана база общият брой на безработните германци се понижи през октомври до 2,649 милиона от 2,708 милиона през септември, докато нивото на безработица (на сезонно некоригирана база) падна до 6,0% от 6,2% през предходния месец.

Немската официална статистика Destatis отбеляза, че през септември е продължил позитивния тренд в германския пазар на труда, като работещите германци са достигнали около 43,3 милиона - нов рекорден връх в заетостта от Обединението на Германия насам. На годишна база наетите лица са нараснали през септември с 0,9% или с 381 хиляди, като в същото време броят на безработните германци е намалял с 223 хиляди спрямо същия месец на 2014-а година.

На месечна база броят на безработните в страната се е понижил през септември със 7000 (спад с 0,5%) спрямо август, показват данните на Destatis, докато безработица (според оценката на ILO – Международната организация на труда) през деветия месец на годината стабилизира на ниво от 4,5 процентни пункта.

Мнозинството икономисти и анализатори остават на мнение, че пазарът на труда в Германия е силен и перспективите пред неговото бъдещо развитие са добри. Но мащабният мигрантски поток в страната, който до края на годината може да достигне 1 милион се очаква да повиши безработицата в Германия през следващата година с около 70 хиляди, показва оповестен преди време анализ на института IAB.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg