EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия:33 хил. свободни места за стаж

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия:33 хил. свободни места за стаж

mail07:45 | 16.05.2013прегледи 564 коментарикоментари 0


Броят на свободните места за учебни стажове в Германия е достигнал рекордните над 33 200 миналата година, показват правителствени данни, цитирани от Франс прес.
Правителството, което се опасява от недостиг на работна ръка, обяви, че в края на 2012 година е имало два пъти повече свободни места от кандидатите за стажове (15 600), по данни на министерството на образованието. Над 551 000 нови договора за професионална квалификация са били сключени миналата година, което е спад от 3,2 на сто за една година и се обяснява главно с разреждането на редиците на младежите в застаряваща Германия.

В рамките на тези стажове с редуване на програми - голямата гордост на германския икономически модел, стажантите прекарват една част от обучението в предприятие, а друга част на теоретични курсове с обща продължителност три години. Те обхващат 344 професии - от производител на музикални инструменти до месар, включително двайсетина варианта на механик и монтьор, всички разновидности на секретарската дейност, продажбите, както и множество медицински и парамедицински профили.
Кандидатите, които не си намират място за стаж, обикновено са младежи, чиито умения и квалификация не удовлетворяват работодателите - поради прекалено слаб успех например. Дуалната система Ц комбинираща теорията и практиката - смятана за един от ключовите фактори за ниското равнище на безработица при младежите в Германия (6,2 на сто през март), започва да се заражда и в други европейски страни. В ход са тестови програми в Испания и Италия, които са особено засегнати от младежката безработица.
 


Тагове: Германия, стаж
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158