EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Германия:300 евро на дете еднократно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия:300 евро на дете еднократно

mail16:40 | 10.09.2020прегледи 485 коментарикоментари 0


Започва изплащането на 300 евро за всяко дете в Германия. Това е само една от мерките в съгласувания още през юни спасителен пакет за справяне с пандемията. Добавката от 300 евро ще получат близо 18 милиона деца. 200 евро от общата сума ще бъдат изплатени през септември, а останалите 100 евро - през октомври, съобщава държавното радио Дойче Веле.

Заявки за получаването на парите не се подават - изплащането става автоматично. Единствената предпоставка за получаване на сумата е през тази година поне за един месец да са били получавани детски надбавки - тоест, бонуса от 300 евро ще получат и родителите, чиито деца ще се родят до края на годината.

Конкретната дата за изплащане на сумата зависи от крайната цифра в номера за получаване на детски надбавки - ще се започне с нулата. Право да получат бонуса имат близо 18 милиона деца и младежи, а общата сума на плащанията възлиза на милиарди.

Мнозина обаче определят мярката като недостатъчна. „Еднократният бонус от 300 евро изобщо даже не може да подпомогне семействата в достатъчна степен“, смята депутатката от Лявата партия Сабине Цимерман. Тя има предвид обстоятелството, че пандемията допълнително е влошила ситуацията на многодетните семейства с по-ниски доходи. Според изчисленията на Цимерман, направени на базата на официалните статистически данни, миналата година почти 40% от семействата с три и повече деца са били застрашени от бедност.

"Една от най-разумните мерки"

Ръководителят на германския Институт за икономически изследвания Марсел Фрацшер изтъква на свой ред, че бонусът е не само много смислен, но и „една от най-разумните мерки в пакета за насърчаване на конюнктурата“. „Тази добавка ще помогне бързо и целенасочено на семействата, които имат нужда от подкрепа в кризата“, смята Фрацшер.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1970