EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия харчи по-малко газ заради топлото време

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия харчи по-малко газ заради топлото време

mail09:40 | 30.12.2022прегледи 681 коментарикоментари 0


Количеството природен газ в газохранилищата в Германия се повишава леко за първи път от 4 седмици, най-вероятно поради мекото време през последните дни, предаде ДПА.

Хранилищата на синьо гориво във Федералната република са били запълнени на 87,3 процента късно в сряда, с 0,1 процентни пункта повече от предишния ден, според данните на Асоциацията на европейските оператори на газова инфраструктура (Gas Infrastructure Europe - GIE).

Докато вносът на природен газ в Германия остава без промяна, потреблението му намалява на фона на сравнителното по-топло време. Средната температура на въздуха в страната е била 5,4 градуса по Целзий във вторник и 6,2 градуса в сряда, по данни на Германската национална метеорологична служба. 

Асоциацията на германските оператори на системи за съхранение на газ и водород (INES) информира, че потреблението на синьо гориво се повишава, когато средната температура на въздуха падне до и под 6 градуса по Целзий. Това предполага, че по-мекото време в Германия напоследък е допринесло за увеличаване на запълняемостта на газохранилищата в страната, отбелязва ДПА.

Германският министър на икономиката Роберт Хабек представи три решения, с които Германия отпуска 62 милиона евро на корабни компании за построяването на 3 танкера за транспортиране на втечнен природен газ. Те ще бъдат построени в корабостроителница във Фленсбург в северната част на Германия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg