EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия-таван за мениджърски заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия-таван за мениджърски заплати

mail09:30 | 08.02.2013прегледи 432 коментарикоментари 0


Германското правителство планира да наложи таван на заплатите на ръководителите на компании, за да се избегнат прекалено големите разлики с техните служители, предаде Франс прес. Комисия от държавни служители, експерти и учени представи днес предложение да преработка на начина на управление на компаниите, листвани на борсата. Тя предлага индивидуалните заплащания да бъдат ограничени като обща сума, както и като отделни плащания.

Надзорните съвети ще трябва да контролират по-стриктно нарастването на плащанията, за да се избегне прекалено голяма разлика в заплатите на ръководството и служителите. Експертите призовават освен това надзорните съвети да публикуват разбивка за плащанията на ръководителите, за да улеснят акционерите при сравнение с други предприятия. Заинтересованите страни имат срок до 15 март да внесат промени в предложението, чието крайно съдържание ще бъде представено на 24 май.
От 2006 година всяка компания от индекса Dax публикува в годишния си доклад индивидуалните заплати на членовете на ръководството за изтеклата финансова година. Никога обаче не се уточнява колко са получавали предишни години. През 2011 година средните заплати на ръководителите на 30-те германски компании от водещия индекс Dax възлизаха на 5,04 милиона евро (+8,7 процента за една година). Същата година президентът на Фолксваген (Volkswagen) Мартин Винтеркорн получи общо възнаграждение от 16,6 милиона евро - исторически рекорд за ръководител а компания, включена в индекса Dax.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg