EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Сериозен спад на промишлените поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Сериозен спад на промишлените поръчки

mail16:09 | 07.10.2022прегледи 655 коментарикоментари 0


Поръчките за германската промишленост са намалели повече от очакваното през август, според данни на националния статистически институт Дестатис (Destatis), цитирани от ДПА. 

Новите производствени поръчки са намалели с 2,4 на сто на месечна база през август, противно на ревизираното увеличение на показателя през юли - до 1,9 на сто. Икономистите прогнозираха умерен спад от 0,7 на сто през август.

Ако обаче от общите се извадят поръчките по големите договори, то останалите поръчки са отбелязали ръст с 0,8 на сто през август, сочат още данните.

И вътрешните, и чуждестранните поръчки към германските производители са намалели, съответно с 3,4 на сто и 1,7 на сто. Отново през август производителите на капиталови стоки (материални активи, използвани за производство на други стоки) са отбелязали спад от 2,4 на сто при поръчките си. Поръчките за междинни стоки (използвани за производство на други стоки) са се понижили с 4,2 на сто.

В същото време поръчките на потребителски стоки са се увеличили с 5,2 на сто през август спрямо юли. 

На годишна база новите поръчки на германските фабрики са с 4,1 на сто по-малко, след като през юли записаха рязък спад с 11 на сто. Според статистиката съвкупният оборот в производството обаче е нараснал с 1 на сто през август на месечна основа, частично възстановявайки ревизирания си спад от 2 на сто през юли./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg