EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Германия: Ръст на промишлени поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Ръст на промишлени поръчки

mail09:35 | 07.12.2020прегледи 452 коментарикоментари 0


Поръчките за индустриални и промишлени стоки в Германия нараснаха през октомври доста по-силно от очакваното, показват данни на немската официална статистика Destatis, които предполагат, че промишленият сектор на водещата европейска икономика стартира последното тримесечие на годината на стабилна основа. Поръчките за промишлено производствени стоки нараснаха през октомври с 2,9% спрямо септември, когато се повишиха с 1,1%, докато очакванията на финансовите пазари бяха за по-скромно повишение с 1,5 на сто.

Подкрепа за растежа оказват както вътрешните производствени поръчки в Германия, които се повишиха с 2,4%, така и поръчките, идващи от чужбина, които се увеличиха с 3,2 на сто. Новите промишлени поръчки от останалите страни членки на еврозоната обаче се повишиха с едва 0,5% с оглед на втората вълна на Covid-19, заляла през есента стария континент, което накара редица европейски държави да въведат нови строги ограничителни мерки, целящи да забавят разпространението на инфекцията.

На годишна база промишлените поръчки в Германия отбелязаха растеж с 1,8% през октомври след спад с 1,1% през септември. Промишленият оборот в Германия през десетия месец на годината нарасна с 4% спрямо септември, когато се повиши с 1,1%.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg