EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Ръст на нискобюджетните превозвачи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Ръст на нискобюджетните превозвачи

mail10:40 | 18.05.2017прегледи 658 коментарикоментари 0


Никога досега самолетните полети на нискобюджетните компании от Германия не са били толкова много, съобщава германския икономически ежедневник Wirtschaftswoche. Ръстът в сектора се дължи основно на двете авиокомпании Ryanair и EasyJet, сочи проучване на Центъра по въздушен транспорт на Германия.

Според проучването нискотарифните превозвачи предоставят 518 различни маршрути от Германия. Мнението на ръководителят на проучването Петер Берстер е, че този нов връх във германския въздушен транспорт е достигнат през зимните месеци.

Ryanair притежава 22% от пазарния дял във въздушния сектор на нискобюджетните компании в Германия, след нея се нарежда EasyJet която притежава 11% пазарен дял. Разбира се безспорен лидер при нискобюджетните компании в Германия e Lufthansa, чрез дъщерните си авиокомпании Eurowings и Germanwings.

Eurowings и Germanwings заедно контролират половината от пазара във въздушния сектор при нискобюджетните компании в Германия, но по време на проучването те не са отбелязали почти никакъв ръст по отношение на пазарния дял.

Сред останалите представители на бързоразвиващи се авиокомпании в Германия са Norwegian Air и унгарската Wizz Air, самолети на която през следващата седмица за пръв път ще излетят от летището във Франкфурт. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg