EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Германия: Ръст на индустрията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Ръст на индустрията

mail17:39 | 21.11.2017прегледи 8868 коментарикоментари 0


Икономиката на Германия продължава да набира сила в края на годината, благодарение на силната индустриална активност, посочи централната банка на страната Бундесбанк, цитирана от агенция "Ройтерс".

Най-голямата европейска икономика засега игнорира политическата безизходица, която последва парламентарните избори през септември, като от вчера насам политическата кризата започна да се задълбочава след провалените усилия на канцлера Ангела Меркел за сформиране на трипартийно коалиционно правителство.

Въпреки политическата несигурност, Бундесбанк заяви, че силният приток на нови поръчки предполага, че промишленото производство ще движи икономическия растеж през следващите месеци.

Подкрепена от бумът в индустриалната  активност, германската икономика вероятно ще остане на изключително експанзивен път на развитие и през последното тримесечие на 2017 година. Основен проблем за производството е недостигът на персонал, особено в секторите промишленост и строителство, заявява централната банка при представяне на редовния си месечен доклад.

Нарастващият недостиг на квалифицирана работна ръка може да постави по-сериозни ограничения  пред продължаващия силен ръст на производството в бъдеще, отбелязва Бундесбанк.

Позитивната среда на пазара на труда и фактът, че перспективите за доходите остават оптимистични, ще гарантират, че частното потребление ще продължава да стимулира вътрешната бизнес активност, допълва централната банка на Германия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg