EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германия разследва Фейсбук

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия разследва Фейсбук

mail16:40 | 29.08.2018прегледи 627 коментарикоментари 0


Германски антитръстов регулатор разследва Facebook заради съмнения, че социалната мрежа се е възползвала от пазарната си доминация, за да събира данни за хора без тяхното съгласие, предава "Ройтерс".

Федералният антитръстов регулатор разглежда в частност как Facebook се сдобива с данните на хората от трети приложения, включително от нейните собствени услуги Instagram и WhatsApp, както и онлайн следенето на хора, които дори не са потребители на социалната мрежа.

"Наясно сме, че това трябва да се случи бързо", коментира президентът на регулатора Андреас Мунт на пресконференция, допълвайки, че се надява да предприеме първи стъпки тази година.

Не се очаква разследването да завърши с глоби за Facebook за разлика от разследванията на Европейския съюз срещу Google, които завършиха с глоби за милиарди долари.

По-рано тази година Facebook отговори на запитването за предоставяне на информация до регулатора, а той разглежда дали нови функции като „clear history”, обявени от главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг през май, ще отговорят на опасенията.

Андреас Мунт потвърди също, че може да започне разследване на индустрията за електронна търговия. Фокусът ще падне върху т.нар. „хибридни“ платформи, като тази на Amazon, която продава собствени продукти и услуги, но и такива на трети страни.

Наскоро стана ясно, че Facebook, Twitter, Google+ и Snapchat планират тайно да обменят опит помежду си относно взетите до този момент мерки срещу кампаниите за дезинформация преди изборите в САЩ.

Всяка една от социалните мрежи ще представи на срещата мерките, които е предприела, за да се бори с кампаниите за дезинформация. След това се предвижда да има въпроси, които да бъдат разгледани, а накрая ще се обсъди и дали има нужда концерните да организират подобни редовни срещи и в бъдеще.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 895