EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия против промяна на акцизи за горива

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия против промяна на акцизи за горива

mail11:45 | 23.08.2012прегледи 516 коментарикоментари 0


Германското правителство заяви, че е против намаляване на акцизите върху горивата като начин за противодействие на силнияскок на цените, за разлика от Париж, който предпочете да ги понижи "умерено" и "временно", предаде Франс прес.
На въпрос дали Берлин предвижда да намали данъците, за да себори с покачването на цените, подобно на Франция, говорителят на министерството на финансите Мартин Котхаус отговори "не"."Понижаването на цените на горивата не е част от ролята на  правителството, изтъкна говорителят на правителството Щефен Зайберт на редовния си брифинг, като допълни, че Берлин не предвижда "никакво политическо действие" в тази посока.

Вчера премиерът на Франция Жан-Марк Еро обяви, че правителството ще понижи акциза за бензина, за да намали натиска от повишаването на цените върху домакинствата, предаде Асошиейтед прес.
Еро не посочи подробности за "едностранното" понижение, което той определи като малко и временно, или за евентуалното влияние върху бюджета на Франция. Съобщението бе направено в интервю за телевизия "Бе Еф Ем" докато президентът Франсоа Оланд планира първото заседание на правителството след традиционната августовска ваканция във Франция.

От своя страна германското правителство одобри в края на май учредяването на институция, натоварена да наблюдава цените на горивата в опит да се сложи край на скока на цените на бензина от началото на годината в Германия, където колите са на особена почит.
 


Тагове: акциз, горива
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg