EUR 1.9558
USD 1.7990
CHF 2.0155
GBP 2.2997
CNY 2.4822
you tube
mobile version

Германия: Прозрачни шумоизолиращи прегради в железниците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Прозрачни шумоизолиращи прегради в железниците

mail18:07 | 17.05.2024прегледи 585 коментарикоментари 0


Германският държавен жп оператор Deutsche Bahn планира в близко бъдеще да започне да инсталира прозрачни шумоизолиращи прегради в градовете и селата, през които преминават жп линиите, предаде ДПА.

Така пътниците във влаковете ще имат възможност да се наслаждават на гледките край линиите, а на живеещите в близост няма да се налага да съжителстват със сиви стени край пътищата си, посочват от Deutsche Bahn.

Прозрачните стени намаляват шума от преминаващите влакове с до 37 децибела. Първите нови заграждения ще бъдат поставени в района на Хамбург още тази година.

"С новите прозрачни шумоизолиращи бариери на местните власти повече няма да се налага да избират между функционалност и външен вид", заяви Бертолд Хубер, член на изпълнителния съвет за жн инфраструктура.

Засега остава неясно къде и доколко ще се ползват новите стени, тъй като не се предвижда съществуващите да бъдат премахвани. Прозрачните стени са по-скъпи, тъй като производството им е по-сложнo. Те са разработени от италианската компания Phononic Vibes и от подразделението на Deutsche Bahn - Bahnbau Group.

/БТА/


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg