EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Германия продължава финансирането за мигранти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия продължава финансирането за мигранти

mail15:39 | 12.06.2019прегледи 631 коментарикоментари 0


Германското правителство се съгласи да продължи финансовата си подкрепа за 16-те провинции на страната по разходите им за интегриране и настаняване на бежанци и кандидати за убежище след многомесечни дебати по въпроса, предаде ДПА.
Според постигнатото днес споразумение между премиерите на отделните провинции и правителствените представители, Берлин ще плати общо 3,35 млрд. евро през следващата година, и още 3,15 млрд. през 2021 г. В момента федералното правителство плаща 4,7 млрд. евро за покриване на разходите за настаняване на някои групи мигранти.
"Вярвам, че това е компромис, който възлага отговорности и на двете страни", каза канцлерката Ангела Меркел след среща с премиерите на провинциите, които търсеха по-голяма яснота за дългосрочното финансиране на разходите по бежанците, тъй като някои от финансовите програми изтичаха до края на тази година.
Източници, близки до водените преговори, казаха, че федералното правителство се е съгласило да продължи до 2021 г. и програмата, предвиждаща реимбурсиране на 670 евро, плащани месечно от провинциите на всеки отделен кандидат за убежище, докато трае процедурата.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg