EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: По-малко промишлени поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: По-малко промишлени поръчки

mail08:37 | 10.06.2022прегледи 1092 коментарикоментари 0


Промишлените поръчки в Германия неочаквано са намалели през април поради наложените тежки локдауни в Китай и проблемите по веригите за доставки, които са свили търсенето в производствения сектор. Това сочат официални данни на германската статистика, цитирани от ДПА.

Промишлените поръчки са намалели с 2,7 на сто през април на месечна основа, след като спадът през март беше ревизиран на 4,2 на сто. Това беше и третото поредно намаление на показателя. При предишната си прогноза икономистите очакваха умерен ръст на промишлените поръчки от 0,3 на сто през април.

Предвижда се промишленото производство да нарасне с 1 на сто на месечна база през април, противно на свиването на сектора с 3,9 на сто през март. Производствените данни трябва да бъдат публикувани утре.

Според резултатите от проучване, публикувано от "Ес енд Пи Глоубъл" (S&P Global), строителният сектор в Германия през май се е свил с рекордна стойност от девет месеца насам. Индекс на активността на мениджърите по доставките спадна до 45,4 през май, спрямо 46 през април, като стойностите под 50 показват свиване на сектора.

Жилищното строителство намалява за трети пореден месец и с най-бързи темпове от февруари 2021 г. Същевременно и търговската активност спадна, макар и с малко по-бавни темпове.

Гражданското строителство отбелязва най-големия темп на спад и в трите си наблюдавани подсектора, като регистрира най-рязкото си свиване от миналия октомври насам.

Според месечното проучване, проведено от института за поведенчески изследвания "Сентикс" (Sentix), доверието на германските инвеститори се подобрява през юни. Индексът на инвеститорските нагласи се повишава до -12,8 през юни, спрямо -20,5 през май.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg