EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия планира данъчни облекчения за 50 млрд.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия планира данъчни облекчения за 50 млрд.евро

mail17:45 | 27.10.2023прегледи 676 коментарикоментари 0


Германското икономическо министерство планира данъчни облекчения в размер на 50 милиарда евро (53 милиарда долара) през идните четири години, за да помогне на промишлеността и компаниите да се справят с високите цени на електроенергията. Това се посочва в нова правителствена стратегия, предаде Ройтерс.

Малките и средните компании ще са най-облагодетелствани от плана, обяви министерството в документа от 60 страници, с който Ройтерс се е запознал. 

Този ход е част от правителствените усилия в подкрепа на местната промишленост с оглед на високите разходи за електроенергия и подобни инициативи в страни като САЩ.

Германският просперитет е пряко свързан с промишленото производство, което изпитва сериозни трудности заради високите цени на електроенергията, след като Русия ограничи газовите доставки в отговор на западните санкции, последвали инвазията в Украйна. 

"Германия има дългогодишна традиция като силна промишлена страна. Искам това да си остане така", казва в документа икономическият министър Роберт Хабек.

Той призова също и за бързо споразумение за по-ниски цени на електроенергията за някои промишлени отрасли посредством държавни субсидии. Това предложение бе отхвърлено от канцлера Олаф Шолц. 

Германското правителство въведе миналата година таван върху цените на електроенергията и газа, за да защити промишлеността и домакинствата от по-високите цени на енергията. Тези цени обаче все още са твърде високи, според енергоемки компании в страната.

Хабек планира да обсъди стратегията на конференция в края на месеца.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg