EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германия: Очертава се недостиг на газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Очертава се недостиг на газ

mail15:40 | 06.07.2022прегледи 619 коментарикоментари 0


Кредитните линии в размер на 15 милиарда евро, отпуснати от правителството на Германия, за закупуване на природен газ за хранилищата в страната, може да не се окажат достатъчни. За това предупреди ръководителят на германския национален енергиен регулатор "Бундеснецагентур" (Bundesnetzagentur) Клаус Мюлер в интервю за икономическото издание "Виртшафтсвохе", предаде Ройтерс.

Властите в Германия алармират, че Федералната република е изправена пред недостиг на природен газ поради намаляващите доставки от Русия. Те бяха свити на фона на противопоставянето в енергийната сфера между управляващите в Москва и Запада след руската военна агресия в Украйна.

Ръководителят на германския енергиен регулатор заяви, че 15 милиарда евро може да не стигнат, за да може Германия да попълни запасите си на природен газ, тъй като цените му може да се увеличат поради ограничаването на доставките.

Във Федералната република е в сила решение, съгласно което хранилищата за природен газ в страната трябва да бъдат запълнени на 80 процента до октомври и на 90 процента до ноември. В момента е запълнен около 61 процента от капацитета им, отбелязва Ройтерс.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg