EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Германия отзова посланика си в Анкара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия отзова посланика си в Анкара

mail14:20 | 04.11.2016прегледи 777 коментарикоментари 0


Както стана ясно, турската полиция е задържала 11 депутати, за които се предполага, че са прокюрдски настроени, предава Интерфакс. Сред тях са и двамата съпредседатели на Народната демократична партия Селахатин Демирташе и Фиген Юксекдаг. Властите обвиняват Народната демократична партия за това, че е оръдие на Кюрдката работническа партия, призната от Анкара за терористична организация. По-рано беше арестуван и кметът на Диарбекир заради връзки с терористи.

Задържането на депутатите  бележи „краят на демокрацията в Турция“, заяви партията в изявление, цитирано от AFP. „Целта на тези мерки е да се унищожи третата по-големина партия в парламента. Това е мрачен ден не само за нашата партия, но и за цяла Турция и регионът, тъй като означава край на демокрацията в Турция“, гласи част от изявлението, което призовава гражданите да не се предават пред тези „диктаторски политики“.

Германия отзова за консултации своя посланик в Турция, след арестите на политици от основната прокюрдска партия, предава германската редакция на The Local, позовавайки се на анонимен източник. Външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер отзова посланика на страната в Турция за консултации относно „последните развития в Турция“, обяснява източникът пред изданието.
Докато Анкара „има правото да се бори срещу заплахата на тероризма и да се справя с кървавия опит за преврат чрез закона, това не трябва да служи като оправдание да запушат устата на опозицията и да я поставят зад решетките“, добавя източникът.
 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg