EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Германия: На лице е техническа рецесия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: На лице е техническа рецесия

mail09:45 | 25.09.2019прегледи 625 коментарикоментари 0


Експортно ориентираните дейности доведоха до неотдавнашно забавяне на най-голямата икономика в еврозоната, се посочва в редовен месечен доклад на германската Бундесбанк. Анализаторите на централната банка отново посочиха, че има вероятност от свиване на БВП през третото тримесечие след негово понижение с 0,1% през второто тримесечие, което ще означава наличие на "техническа рецесия".Според доклада на Бундесбанк обаче, това "все още не е повод за безпокойство".

"Подобна ситуация не означава непременно край на периода на икономическа експанзия, тъй като в този случай свиването на активност е ограничено до голяма степен само в промишлеността. Освен това, от днешната гледна точка, се очаква само лек спад на БВП като цяло ", посочва централната банка, определяйки текущото икономическо развитие като "циклично връщане към нормалност" и връщане леко назад от "прегряване" на водещата европейска икономика. Данните за производството на автомобили показват солиден ръст през август, пазарът на труда е силен, строителният сектор "продължава да процъфтява", а потребителите са оптимистично настроени, отбелязва актуализираният доклад на Бундесбанк.

От друга страна обаче, централната банка продължава да подчертава за негативния ефект от търговското напрежение в глобален план. "С оглед на значителните рискове в низходяща посока на международната среда остава под въпрос, дали индустриалният сектор ще се възстанови преди неговата слабост да се разпространи в други икономически сектори“, се предупреждава в доклада на Бундесбанк.

източник:БНР

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg