EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия: Лек ръст на промишленото производство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия: Лек ръст на промишленото производство

mail19:35 | 15.05.2019прегледи 783 коментарикоментари 0


Германското промишлено производство неочаквано се е повишило през март благодарение на строителството и производството на потребителски стоки, но министерството на икономиката предупреди, че перспективите остават вяли, тъй като най-голямата европейска икономика е засегната от търговските спорове и несигурността около Брекзит, предаде Ройтерс. Промишленото производство се е увеличило с 0,5 процента на месечна основа, докато очакванията бяха за спад от 0,5 процента, сочат данните на статистическата служба и министерството.

Бизнесклиматът в производствения сектор стана по-мрачен. Затова може да се очаква една по-вяла промишлена ситуация през идните месеци, посочва министерството.Данните от вчера сочат, че промишлените поръчки в Германия са нараснали по-малко от очакваното през март, след два месеца на спад.

Правителството на германския канцлер Ангела Меркел понижи прогнозата си за растежа на германската икономика за 2019 година до 0,5 процента след растеж от 2,2 на сто през 2017 и 1,4 на сто миналата година. Икономическата и търговска политика на американския президент Доналд Тръмп и несигурността около излизането на Великобритания от ЕС засегнаха ориентираната към износ германска икономика.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg