EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Германия конфискува частни имоти заради бажанци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия конфискува частни имоти заради бажанци

mail09:35 | 20.10.2015прегледи 1241 коментарикоментари 0


Германия трябва да инвестира спешно в квалификацията на мигрантите, ако иска да запази икономиката си, коментира баварският вестник Die Sueddeutsche Zeitung. Близо 436 хил. бежанци на територията на федералната република са зависими от социалните помощи и обезщетенията, изплащани от Берлин, като техният брой е нараснал с 20 % само за предходния месец септември.
За Федералната агенция по заетостта данните не са изненада. „Заради езиковите бариери интеграцията към пазара на труда протича не без проблеми“, заяви говорител на ведомството пред медията. Най-трудна е адаптацията на мигрантите от африканските и арабските държави, твърдят служителите на агенцията.
В Германия право на социално подпомагане за безработица имат чужденците, които са получили статут на бежанец и все още не са наети на трудов договор, припомня изданието.

Регионалният парламент в северния ханзейски град Бремен прие закон, който дава разрешение на полицията да конфискува свободни имоти и неизползвани земи за бежанците, съобщава националният вестник Die Zeit. Новият акт, който ще остане в сила до март 2017 г., ще се прилага за складове, жилища и парцели от 300 квадратни метра, и ще бъде изпълняван дори и против волята на законните собственици. За тях обаче местните законотворци са предвидили обезщетения.
Така след Хамбург Бремен стана втората германска провинция, в която отчуждаването на частна собственост с цел настаняване на бежанци стана законно регламентирано.
"Бъдете сигурни, че това е последният вариант за предоставяне на подслон на бежанците", увери бременският министър-председател Борис Писториус (ГСДП). Водещи адвокати вече разясниха, че подобно решение може да бъде приложено, стига възникналото положение да е временно. Защото според законите на провинцията властите и полицията трябва да се намесят, когато съществува риск за общественият ред. Такъв може да възникне и от много хора, останали на улицата без дом - каквито са бежанците.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg