EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Германия изхарчи 23 млрд.евро за мигрантите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия изхарчи 23 млрд.евро за мигрантите

mail07:34 | 27.05.2019прегледи 814 коментарикоментари 0


Германия е изхарчила рекордните 23 милиарда евро през 2018 година за интеграция на милионите бежанци в страната и за борба с причините, причиняващи миграция в чужбина, показва документ, видян от Ройтерс. Това бележи ръст от близо 11% на 20,8 милиарда евро, изразходвани от Германия през предходната година, показва документът, изготвен от финансовото министерство.

Меркел многократно е защитавала решението си от 2015 г. да остави германските граници отворени за стотици хиляди бежанци, главно от мюсюлмански страни, като хуманитарна необходимост, но оттогава обеща да предотврати повторение на такава масова миграция чрез справяне с причините за нея.

Правителството изразходва общо 7,9 милиарда евро през 2018 г. за мерки, насочени към запазване на мигрантите извън ЕС и подобряване на условията на живот в родните им страни – 16% увеличение в сравнение с 2017 година.

16-те провинции на Германия, които главно отговарят за жилищното настаняване и интегрирането на пристигащите от страни като Сирия, Ирак и Афганистан, са получили 7,5 милиарда евро от федералното правителство миналата година, според доклада. Това бележи ръст от 14% за годината.

Алис Вайдел, парламентарен лидер на дясната „Алтернатива за Германия“ (АзГ) разкритикува германското правителство за изхарчените милиарди за бежанците, като заяви: „Това е скъпоструващ комитет по посрещането за сметка на гражданите“. Анет Видман-Мауз, министър на миграцията, бежанците и интеграцията, заяви, че коментарите на Вайдел са „глупави“ и лош вкус.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg