EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Германия използва повече енергия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Германия използва повече енергия

mail16:50 | 05.01.2012прегледи 438 коментарикоментари 0


Въпреки доста меката зима Германия, която реши да ускори изваждането от експлоатация на ядрените си централи, поиска задействането на австрийски електроцентрали на газ и мазут, за да стабилизира електрическата си мрежа, съобщи днес Федералната агенция за комуникационните мрежи (Bundesnetzagentur), цитирана от AFP.

На 8 и 9 декември бяха включени резервните централи в Австрия, каза за AFP говорител на агенцията, потвърждавайки информация, публикувана във в. "The Welt". Прибягването до тази спешна превантивна мярка бе потвърдено и от трансграничната компания "Теннет" (Tennet), която управлява електропреносната мрежа в обширна област, пресичаща Германия от север на юг.

Тези резервни централи се активират за първи път, посочи говорител на компанията, подчертавайки, че до момента няма никаква непосредствена опасност за енергийната сигурност.Целта е не да се покрие недостиг на електроенергия, дължащ се на застудяване, а да се предотврати евентуален фатален дисбаланс в електрическата мрежа, отбелязва AFP.

Говорителят на Федералната агенция за комуникационните мрежи даде уверения, че макар и напрегнато, положението в германската електропреносна мрежа е стабилно и сигурно. На 8 и 9 декември буря накара вятърните турбини в Северна Германия да заработят с пълна мощност, което предизвика приток на електроенергия. Поради липсата на достатъчно електропроводи за високо напрежение обаче, генерираният ток не стигна до южната част на страната, където е съсредоточено електропотреблението и където бяха спрени няколко ядрени реактора.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037